Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
28.6 °C 35%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Αθλητικά
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Λιτότητα στους μικρομεσαίους της Ligue 1
Ημερομηνία: Σήμερα 9/6/2025, 14:56 - Εμφανίσεις: 11



Σε τροχιά οικονομικής λιτότητας εισέρχονται πλέον οι μεσαίου μεγέθους ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της γαλλικής Ligue 1, καθώς η ασιγουριά γύρω από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και η έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης από το ταμείο επενδύσεων CVC, οδηγούν τις διοικήσεις σε σφιχτή οικονομική πολιτική.

Η νέα αυτή πραγματικότητα είναι ήδη ορατή, παρότι δεν φαίνεται να την έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στροφής προς την οικονομική εγκράτεια αποτελεί η κίνηση της Μπρεστ, που προκάλεσε έκπληξη και χλευασμό σε πρώτη ανάγνωση.

Ο συμπρόεδρος της ομάδας, Ζεράρ Λε Σεν, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας «ψηφιακής λαχειοφόρου αγοράς» για την ενίσχυση του συλλόγου.

Η κίνηση αυτή φάνηκε σουρεαλιστική: μια ομάδα που εξασφάλισε έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ χάρη στη συμμετοχή της στο Champions League, να ζητά οικονομική στήριξη από τους φιλάθλους της, με τρόπο που θυμίζει ομάδες ερασιτεχνικού επιπέδου.

Πάντως, η απόφαση αυτή δεν είναι παράλογη.

Είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες μη «μεγάλες» ομάδες της Ligue 1.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που παλιότερα αποτελούσαν βασικό έσοδο για τους συλλόγους, είναι πλέον στον αέρα, με τον ανταγωνισμό και τη ζήτηση να έχουν υποχωρήσει.

Η απουσία επιπλέον χρηματοδότησης από το CVC – το ταμείο που είχε επενδύσει στη Ligue 1 με σκοπό την ενίσχυση των ομάδων – επιτείνει την πίεση.

Έτσι, οι σύλλογοι καλούνται να επινοήσουν νέους τρόπους χρηματοδότησης: από crowdfunding και ειδικές ενημερωτικές και προωθητικές ενέργειες έως πιο δραστικά μέτρα, όπως η μείωση του μισθολογικού κόστους ή η συγκράτηση των μεταγραφών.

Η περίοδος χάριτος φαίνεται να τελειώνει και η βιωσιμότητα είναι πλέον στο επίκεντρο.

Παρά την επιτυχία ορισμένων ομάδων – όπως της Μπρεστ, που πέρυσι εξασφάλισε ιστορική πρόκριση στο Champions League – το οικοσύστημα του γαλλικού ποδοσφαίρου μοιάζει εύθραυστο.

Όσο οι «μεγάλοι» σύλλογοι (Παρί Σεν Ζερμέν, Μα...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Αθλητικά"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
28.6 °C 35%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies